Begrafenissparen

Pensioensparen. Gelukkig ben ik er niet te vroeg mee begonnen, want te vroeg starten met pensioensparen is fiscale diefstal, gepromoot door de banken, die in alle gevallen de grote graaiers zijn in ons fiscaal pensioenspaarstelsel. Ik heb daar de bewijzen van: een eenvoudige berekening die ik een paar jaar geleden maakte, en even deelde, maar die zoals vaker niet opgepikt werd door de media. Die moeten hun adverteerders ook ten vriend houden, niet?

Gisteren kreeg ik het verdict.

Volgende dinsdag bloedcontrole. En vanaf nu ook prostaatcontrole. Gelukkig ook via die bloedcontrole. Het kan ook manueel, zei de dokter. Vanaf je vijftigste wordt een jaarlijkse bloedcontrole aanbevolen. Waarom bij mij pas op mijn drieënvijftigste?

Ik zie hem monkelen. Dit is mijn laatste bloedcontrole.

Tijd voor praktische voorbereidingen. Mijn pensioenspaarrekening komt vrij en wordt – dankzij mijn overlijden voor mijn zestigste – niet fiscaal bestraft. Die mag je gebruiken als begrafenisspaarrekening.

Gepubliceerd door

johandeman

Ik schrijf omdat ik zin heb. Als je dit leest, kan dat zijn omdat je zin hebt. Mijn teksten zijn niet autobiografisch bedoeld, de situaties en personen niet louter toevallig, maar ook niet meer of minder. Alles kan verzonnen zijn, ook wat echt gebeurd zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *