Observaties vanuit Malaga: beleidsnota voor Vlaamse steden

Wat me hier is opgevallen, is dat de straten en pleinen peukvrij zijn. Ik merk nochtans veel rokers en mensen leven hier buiten, op straat, op de pleinen, in de parken. Minstens elke 100 meter vind je hier vuilnisbakken die peukaangepast zijn, en dat zorgt voor discipline en netheid.

In mijn dorp, in mijn stad lopen en staan rokers elkaar aan te staren als waren ze paria’s – ze zetten hun gezondheid en die van de anderen op het spel – hebben ze wel recht op gezondheidszorg later? En vooral: ze vervuilen de buurten, de stoepen, de overkappingen waar ze schuilen om toch enkele minuten van hun verslaving te genieten. Maak de verslaving duurder, maar zorg voor netheid, lieve overheid. Zorg voor peukbakjes, peukvakjes, en de rokers – bijdragers aan het wegwerken van het overheidstekort – en de niet-rokers zullen u dankbaar zijn.

Gepubliceerd door

johandeman

Ik schrijf omdat ik zin heb. Als je dit leest, kan dat zijn omdat je zin hebt. Mijn teksten zijn niet autobiografisch bedoeld, de situaties en personen niet louter toevallig, maar ook niet meer of minder. Alles kan verzonnen zijn, ook wat echt gebeurd zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *