De middenstand regeert het land niet meer

Ik heb de Vlaamse, Belgische economie schade toegebracht. Of heeft de middenstand mij jarenlang schade toegebracht?

In ieder geval, ik heb het aangedurfd om naar de barbershop te gaan. Naar ik hoorde slijpen die mannen de messen naast je oren, branden ze je haartjes met een lucifer, en zijn ze bovendien goedkoop en goed.

Het pand dat ze huren betalen ze correct, daar ben ik van overtuigd. De openingsuren vallen best mee: van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 19u. Zonder afspraak.

Leuke inrichting, wel geen haarwasbakjes. Waarom zou je ook haren moeten wassen als ze toch geknipt moeten worden? We zijn toch niet vies van haren? Gevallen haren worden weggeveegd, gewassen of niet, recht naar de pruikenmaker of beertjesopvuller.

Met het weinige Nederlands dat mijn kapper spreekt, begrijpt hij me beter dan mijn vertrouwde kapper. Hanteert de instrumenten perfect. Gaat hard en snel. Spannend als nieuwe klant.

En ja, op het einde brandt hij de haartjes in, op en rond mijn oren weg. Korte vonkjes met de aansteker.

Twintig minuten en 15 euro later sta ik buiten, zonder kriebelende haartjes in mijn nek.

De helft van de prijs van mijn kapper. Mijn ex-kapper.

Welkom, nieuwkomer!

Gepubliceerd door

johandeman

Ik schrijf omdat ik zin heb. Als je dit leest, kan dat zijn omdat je zin hebt. Mijn teksten zijn niet autobiografisch bedoeld, de situaties en personen niet louter toevallig, maar ook niet meer of minder. Alles kan verzonnen zijn, ook wat echt gebeurd zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *